Iedereen op de fiets!

Team Pynter trotseert weer en wind om op een verantwoorde manier op het werk te verschijnen. Hier op de foto was het begin 2024 en dat zonnetje was puur toeval, leuk voor de foto, maar het heeft verder alleen maar geregend. Wat een bikkels!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook voor Pynter een belangrijk onderwerp in de dagelijkse bedrijfsvoering. Als kleine organisatie met ongeveer twintig medewerkers zijn we ons bewust onze ecologische voetafdruk en het effect op mens en maatschappij. Dit is dan ook de reden dat we voor ons zelf een aantal punten hebben opgesteld, die wij als organisatie belangrijk vinden als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Onze dienstverlening
Onze dienstverlening is volledig digitaal. Het meest kritieke aspect van onze processen betreft dan ook de hosting bij onze Internet Service Provider (ISP) Uniserver. Uniserver is zich bewust van zijn ecologische voetafdruk en brengt hun servers daarom onder in datacenters als Equinix en NorthC. Deze datacenters voeren continu verbeteringen door op het gebied energie-efficiƫnte en duurzaamheid. Onder andere door waterstof en groene energie te gebruiken. Daarnaast wordt de restwarmte hergebruikt om het lokale warmtenet te versterken en wordt er modulair gebouwd.

Onze medewerkers
Voor onze dienstverlening zijn onze medewerkers van cruciaal belang. Goede arbeidsomstandigheden en een prettige werkomgeving zijn hiervoor de basis. Onze medewerkers dragen bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Zo komen nagenoeg alle medewerkers op de fiets naar kantoor, scheiden we afval, kopen we zo veel mogelijk lokaal en investeren we in refurbished en duurzame materialen. Zo zijn onze werkplekken voorzien van zit-sta bureaus van het merk OPNIEUW!, dat zich specialiseert in duurzame en gerefurbished materialen.

Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om te studeren en te leren. Dit doen we onder andere door stageplekken aan te bieden voor studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met deze organisaties stimuleren we innovatie op het gebiedt van leren en ontwikkelen.

Ons product
Met ons product stimuleren we onze klanten in het aanbieden van een duurzame oplossing voor het leren en ontwikkelen binnen de organisatie. De organisatie krijgt de mogelijkheid om trainingen online aan te bieden, waardoor medewerkers minder vaak naar een fysieke bijeenkomt hoeven te komen. Dit draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

Daarnaast draagt de aanschaf van een LMS bij aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Hierdoor zitten medewerkers lekkerder in hun vel en gaan ze met meer plezier naar hun werk.

Verbeterpunt
Waar het onze huisvesting betreft zullen we de komende jaren nog wel wat stappen moeten nemen. Het huurpand waarin ons kantoor gevestigd is, heeft een te laag energielabel en voldoet daarmee niet aan redelijke normen op het gebied van duurzaamheid. Werk aan de winkel.

 

Probeer Pynter zelf!

Neem contact op voor een online demo via 050-311 72 52 / team@pynter.nl
of vul het contactformulier in.

Demo aanvragen