Veelgestelde vragen

We hebben ons best gedaan om de antwoorden op de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje te zetten.

Zit het antwoord op jouw vraag hier niet tussen, stuur ons dan even een mailtje of doe ons een belletje. Of het nu gaat om een vraag over Pynter of over LMSen en LXPen in het algemeen, wij denken graag met je mee!

Persoonlijke profielen

Bij Pynter draait alles om je persoonlijk profiel: je laat zien wie je bent, waar je staat, waarin je je ontwikkelt en wat je interesses en talenten zijn.

Uitdraai van je CV in realtime
Pynter is een platform waarop medewerkers zich letterlijk kunnen profileren. Ze laten zien waar ze goed in zijn en geven aan dat ze hun talent en expertise willen delen met hun collega’s.

Het profiel dat je opbouwt is waardevol voor de werksituatie waar je inzit en is niet primair bedoeld als een overzicht van behaalde resultaten dat je meeneemt naar een andere werkgever in de vorm van een e-portfolio.

Je kunt een deel van je profielpagina wel in realtime uitdraaien als een soort van CV. En dat kan natuurlijk erg handig zijn.

Rapportages

Pynter heeft zeer uitgebreide en gedetailleerde rapportagetools. Duidelijk overzichten voor verschillende doelgroepen. Managementinformatie die altijd actueel is en gemakkelijk toegankelijk.

Overzichtelijk en toegankelijk
Voor leidinggevenden bevat Pynter een schat aan informatie. Van opleidingsverzoeken tot ingeplande opleidingen en trainingen en van vakbekwaamheid en certificering in het kader van veiligheid tot voortgangsgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen.

Handig aan Pynter is dat leidinggevenden voor deze informatie niet in het lms op zoek hoeven te gaan, maar juist direct toegang hebben tot real-time overzichten. Overzichten die zich ook beperken tot de gewenste informatie van alleen de medewerkers die binnen het eigen team vallen. Met handige filters om de belangrijkste informatie bovenaan en voorop te zetten en eventueel uit te draaien in Excel.

Maatwerk rapportages voor iedere situatie en instantie zijn zo gemaakt en geven altijd de actuele stand van zaken.

Techniek en beveiliging

De verwerking van persoonsgegevens vindt uitsluitend plaats binnen het kader van een digitaal platform voor e-learning, trainingen en talentontwikkeling en is geheel in lijn met de norm voor informatiebeveiliging ISO 27001:2017 en NEN 7510 en de Algemene verordering gegevensbescherming. Onze software wordt ontwikkeld met behulp van de nieuwste technieken op basis van de Microsoft .NET web architectuur. Hierbij volgen we de NCSC richtlijnen voor webapplicaties. De hosting van het Pynter platform hebben we ondergebracht bij specialisten op dit gebied: Uniserver.

Voor meer informatie over deze onderwerpen kan direct contact opgenomen worden met ons Technisch Directeur Peter Been of onze Security Officer Allard van der Laan via 050 – 311 72 52.

 

Peter Been

Technisch Directeur

Allard van der Laan

Security Officer

Inschrijven voor trainingen

Planning & administratie van het hele opleidingsaanbod is niet een tool die in alle e-learningomgevingen standaard wordt aangeboden. Wel in Pynter. In Pynter is het een integraal onderdeel van het platform.

Kun je met Pynter ook de inschrijvingen regelen voor alle opleidingen en trainingen?
Pynter is een leermanagementsysteem (lms) inclusief planning & administratie en dat betekent dat alle inschrijvingen voor opleidingen en trainingen (fysiek, digitaal, blended/hybride) via Pynter zelf gedaan kunnen worden.

Medewerkers kunnen bladeren en zoeken in de opleidingscatalogus of de cursuskalender en zich direct inschrijven voor een interessante opleiding of training. De leidinggevende kan zo’n inschrijving goed- of afkeuren en een planner of roosteraar kan de inschrijving definitief bevestigen.

De medewerker krijgt een bevestiging met alle details en een agenda uitnodiging via de mail en de opleiding of training komt als een activiteit in de persoonlijke activiteitenkalender op de homepage van Pynter te staan. Dat is ook de plek waar de activiteit eventueel geannuleerd of gewijzigd kan worden.

 

Koppeling met Afas, Raet, etc

Pynter is specialist in het ontwikkelen en onderhouden van gecertificeerde koppelingen en heeft ruime ervaring met het implementeren van SAML 2.0 en API’s.

Team Pynter werkt daarin samen met o.a.: Profit van Afas, Beaufort van Raet en Visma software.

Koppelingen
Specialisten van leveranciers van bedrijfssoftware, van de personeelsadministratie en van Pynter gaan in overleg met elkaar om te komen tot een passende oplossing. Pynter neemt hierin een pro-actieve rol aan en voert zonodig op locatie bij de opdrachtgever een onderzoek uit om alle specificaties duidelijk te krijgen.

Het doel is om alleen de juiste gegevens m.b.v. de bedrijfssoftware uit de personeelsadministratie in het Pynter platform te importeren en daar is veel kennis en ervaring voor nodig.

Single Sign On (SSO) en Microsoft AD

Voor een naadloze gebruikerservaring en maximale beveiliging maakt Pynter gebruik van Single Sign-On (SSO) via Microsoft Active Directory (nu Entra ID) en bijvoorbeeld HelloID van Tools4ever.

Door deze technieken te gebruiken bieden we niet alleen een hoog beveiligingsniveau, maar voldoen we ook aan de strenge eisen die wij als leverancier hanteren.

Integratie met intranet

Systemen raken steeds meer met elkaar vervlochten. Technisch werkt dat ook steeds beter. De integratie van een personeelsadministratie, intranet en een lms als Pynter biedt allerlei nieuwe mogelijkheden.

Kracht en gemak (laat jezelf zien en horen!)
Pynter werkt volop samen met aanbieders van opleidingen en trainingen, personeelsadministratiesystemen en intranetten.

Aanbieders en opdrachtgevers realiseren zich steeds meer de toegevoegde waarde van een verdere integratie van een intranet en een lms zoals Pynter.

Er wordt op Pynter veel informatie gegenereerd rondom medewerkers die een interessante aanvulling is voor de persoonlijke profielen en tijdlijnen op het intranet. Ook de aankondiging van opleidingen en trainingen of een nieuwe e-learning kan eenvoudig gepubliceerd worden, waardoor medewerkers beter geïnformeerd worden over het aanbod. We werken onder andere samen met IRIS, a&m impact, DWise en nog vele anderen.

Videoleren

Wie weleens een Youtube filmpje heeft gebruikt om een probleem op te lossen, weet hoe krachtig videoleren kan zijn. Video-based learning wordt een integraal onderdeel van het Pynter platform.

Er wordt steeds meer gefilmd, ook op het werk. Het is erg eenvoudig geworden een situatie vast te leggen en te delen via Youtube of Vimeo. Op het werk is dat niet altijd gewenst en vaak zelfs verboden omdat de privacy al snel in het geding is.

Dat videobeelden bijzonder waardevol zijn in bijvoorbeeld coachingstrajecten, is algemeen geaccepteerd. Helemaal verbieden is dan ook geen optie. Het moet beter gefaciliteerd worden en dan kan gelukkig ook steeds beter.

Doorontwikkeling

Het Pynter platform is software die in eigen beheer ontwikkeld is. Vanaf het prille begin is er altijd structureel overleg geweest met onze klanten over de gestaag groeiende verzameling tools. Wat mist er nog, wat werkt toch niet optimaal, klopt de samenhang nog wel? Worden bepaalde klikroutes niet te lang en te ingewikkeld; kan dat niet eenvoudiger, intuïtiever? De doorontwikkeling van het platform wordt in gezamenlijkheid bepaald.

e-learning aanbod in Pynter

Er zijn ontzettend veel opties om e-learning aan te bieden binnen het Pynter platform. Allereerst zou je zelf content kunnen ontwikkelen met onze eigen auteurstool.

Pynter is een open platform waarmee opleidingsaanbod van allerlei verschillende aanbieders toegankelijk gemaakt wordt voor allerlei verschillende doelgroepen binnen de organisatie. Via een LTI link of een SCORM pakket kunnen e-learning modules in Pynter worden aangeboden. Veel bekende partijen waarmee wij samenwerken zijn de VGN academie, ExpertCollege, GoodHabitz, SDB groep, Noordhoff, GGZ Ecademy, IVM en nog veel meer.

Voor als je vraag er niet bij zit:

Neem contact met ons op via 050-311 72 52 / team@pynter.nl
of vul dit formulier in.

Leg het ons voor!